Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Салата със скариди и печени чушки

Салата със скариди и печени чушки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Салата със скариди и печени чушки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
23 мин.
Порции
3
"Истинска експлозия от вкусове, съчетана по съвършен начин"

Необходими Продукти

  • чушки - 270 г червени, печени
  • скариди - 15 бр. сурови, средна големина
  • лимони - 1 бр.
  • сол - на вкус
  • магданоз - 2 - 3 с.л. ситно накълцан
  • зехтин - 80 мл или на вкус
  • черен пипер - 3 щипки, прясно смлян
  • босилек - 15 листа, пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте тиган с една лъжичка зехтин на силен огън и запечете скаридите от двете страни за кратко - щом цветът им от сивкав стане оранжев, готови са и веднага ги извадете.

Оставете да се охладят и обелете запазвайки главите - в тях се съдържа есенцията и вкуса на морския дар.

В купичка изстискайте всичко от скаридените главички и смесете със зехтина, сокът от лимона, накълцания магданоз и сол и пипер.

Печените чушки подредете в чиния цели, ако са малки и нарязани ако са по-големи. Всяка обелена скарида завивайте в листо пресен босилек и бодвайте на дървена или пластмасова клечка.

Подреждайте върху чушките около 5 морски дара на порция. В центъра на салатата поставяйте по една гола скарида.

Залейте с приготвения дресинг и декорирайте по ваш вкус.

Поднесете салатата с хубаво бяло вино.

Салатата със скариди и печени чушки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Красота .Браво Дани !
13.06.2018 20:57
1