Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Зелена салата с октопод

Зелена салата с октопод

MarianeMariane
Джедай
5611k
Зелена салата с октопод1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • октопод - 1 бр. около 1, 5 кг. почистен
  • лимони - 2 бр.
  • зелена салата - 1 бр.
  • лук - 1 глава червен
  • маслини - 10 - 12 бр.
  • зехтин - 3 - 4 с.л.
  • морска сол - ситно смляна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете вода със сол и добавете добре почистения октопод. Варете около 40 минути на тих огън, извадете го с гевгир и го оставете добре да се отцеди.

Когато изстине, го нарежете на хапки и го прехвърлете в дълбока купа. Добавете нарязания на колелца лук, обеления и нарязан на ситно лимон и накъсаната зелена салата.

Прибавете маслините, овкусете със сол, зехтин и сока от втория лимон, разбъркайте добре, охладете за 30 минути в хладилник и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: