Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тиквички на фурна»Запечени тиквички с яйца и сирене

Запечени тиквички с яйца и сирене

MarianeMariane
Джедай
5611k
Запечени тиквички с яйца и сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Перфектните пълнени тиквички, които дори пълен новак в кухнята може да приготви"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр. малки
  • яйца - 3 бр.
  • сирене - 250 г
  • зелен лук - 2 стръка
  • чесън - 1 стрък пресен
  • копър - 1 с.л. ситно нарязан
  • магданоз - 1/2 с.л. ситно нарязан
  • сол
  • черен пипер на вкус
  • кисело мляко - 500 г
  • чесън
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Срежете тиквичките на две по дължина и внимателно издълбайте вътрешността им с лъжица. Бланширайте ги във вряла подсолена вода са 4-5 минути и извадете върху домакинска хартия, за да се отцедят добре.

Междувременно разбийте яйцата с вилица и добавете натрошеното сирене. Нарежете част от вътрешността на тиквичките на малки кубчета и ги добавете в яйчената смес.

Прибавете ситно нарязаните пресен лук и чесън, както и наситнените зелени подправки. Овкусете със сол и черен пипер и разпределете върху тиквичките.

Наредете пълнените зеленчуци в тавичка, долейте малко от водата от бланширането и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност или за около 30 минути. Поднесете тиквичките върху кисело мляко, в което сте добавили 1-2 скилидки пресован чесън и малко копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: