Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Диетични Гювечета с Тиквички, Сирене и Яйца

Диетични Гювечета с Тиквички, Сирене и Яйца

Диетични Гювечета с Тиквички, Сирене и Яйца
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Диетични гювечета или как да се погрижим за фигурата си, докато похапваме царски"

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. малки
  • пресен лук - 2 стръка
  • яйца - 4 бр.
  • краве сирене - 120 г
  • олио - 2 с.л.
  • зеленчуков бульон - разреден с 3 с.л. гореща вода
  • пресен чесън - 1 стрък
  • магданоз
  • мащерка
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • кашкавал - 30 г кубчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиват се зеленчуците, тиквички се обелват, нарязват на ленти, а после на кубчета. Нарязваме ситно пресен лук и чесън.

В тиган се загрява олио, запържва се лук и чесън за кратко. Добавят се кубчета тиквички, поръсваме малко сол и черен пипер. Сипва се зеленчуковият бульон разреден с гореща вода и задушваме, докато омекнат тиквичките.

Накрая поръсваме пресен магданоз и мащерка, снема се от котлона и оставяме да се охлади. В купа се разбиват яйцата с натрошено сирене. Смесва се с охладената зеленчукова смес и разбъркваме добре.

Разпределя се в две намазани с олио гювечата. Отгоре се нареждат кубчета кашкавал. Затваряме с капаче и печем в студена фурна 180°C около 25 минути.

Сваля се капакът и оставяме на горен реотан за 4-5 минути, докато добие апетитен златист загар.

Вкусно и диетично!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: