Начин на приготвяне
Измиват се зеленчуците, тиквички се обелват, нарязват на ленти, а после на кубчета. Нарязваме ситно пресен лук и чесън.
В тиган се загрява олио, запържва се лук и чесън за кратко. Добавят се кубчета тиквички, поръсваме малко сол и черен пипер. Сипва се зеленчуковият бульон разреден с гореща вода и задушваме, докато омекнат тиквичките.
Накрая поръсваме пресен магданоз и мащерка, снема се от котлона и оставяме да се охлади. В купа се разбиват яйцата с натрошено сирене. Смесва се с охладената зеленчукова смес и разбъркваме добре.
Разпределя се в две намазани с олио гювечата. Отгоре се нареждат кубчета кашкавал. Затваряме с капаче и печем в студена фурна 180°C около 25 минути.
Сваля се капакът и оставяме на горен реотан за 4-5 минути, докато добие апетитен златист загар.
Вкусно и диетично!