Сладко от вишни

ЕфросияЕфросия
Джедай
45
4
1
19/09/2010
"Винаги крием бурканчетата със сладко от вишни най-навътре, защото лакомниците първо него нападат "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 211
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вишните се измиват, почистват се от дръжките и костилките, посипват се със захарта и се оставят да престоят 12-16 часа.

След това се варят на умерен огън, като образувалата се пяна се отстранява с помощта на дървена лъжица. Към края на варенето се прибавят глюкозата и лимонената киселина и се доварява до нужната гъстота.

След отстраняването на сладкото от огъня се прибавя ванилията, която може да се замени с индрише.

Готовото сладко се изсипва в буркани, които се затварят с капачки, и се съхранява на сухо и тъмно място.

Рейтинг

5 4
4 4
3 0
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар