Начин на приготвяне
Пасирайте вишните на ръка, поръсете със захарта и оставете за няколко часа да престоят, за пуснат сока.
Сложете ги да се варят в по-голяма тенджера, първо, при най-висока температура, а след това намалете.
По средата на варенето изсипете сока от два лимона и сложете канелата.
И така, около 2 часа на печката с леки пребърквания.
Готово е, когато сладкото от вишни е добре сгъстено, така че, когато дръпнете дървена бъркалка, по дъното на тенджерата остава следа.
През последния половин час на варенето на домашното сладко подгответе и стерилизирайте бурканите, като ги поставите във фурната и ги включите на 100 С.
Сипвайте горещото сладко в горещи буркани, затворете ги и след това обърнете буркана със сладкото от вишни с канела с главата надолу за кратко.