Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от грозде и орехови ядки

Конфитюр от грозде и орехови ядки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Конфитюр от грозде и орехови ядки1 / 2
21/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
190 мин.

Необходими Продукти

  • грозде - 8 кг без семки
  • захар - 5 кг
  • оцет - 200 мл винен
  • орехи - 150 г
  • карамфил - 5 - 6 броя
  • канела - 1 пръчка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гроздовите зърна се отделят и измиват. Поставя се в дълбок съд, посипва се със захарта и се залива с 1 чаена чаша вода и оцета. Плодовете се слагат да врат, като конфитюрът се разбърква и с решетеста лъжица се обират отделилите се семки (ако има).

Когато капка от сиропа, капната върху суха порцеланова чинийка, се задържа, без да се разлива, се прибавят канелата, карамфилът и ядките. Конфитюрът се вари още десетина минути, след което, още горещ, се налива в затоплени буркани.

Затваря се и се съхранява на тъмно и проветриво място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: