Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гофрети»Гофрети с орехови ядки

Гофрети с орехови ядки

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Гофрети с орехови ядки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
20
"Няма толкова вкусни гофрети - просто трябва да ги опитате"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1 к.ч., смлени
  • сол - 1 щипка
  • захар - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • прясно мляко - 450 мл
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделяме белтъците от жълтъците. В купа разбиваме белтъците на сняг.

Отделно разбиваме жълтъците с прясното мляко и 60 г от маслото.

Към жълтъците прибавяме брашното, орехите, солта, захарта и бакпулвера.

След като сместа стане еднородна, прибавяме разбитите на сняг белтъци.

В загрят гофретник слагаме по малко от маслото и изсипваме от смета върху него.

Печем гофретите, но не отваряме уреда, преди да са минали поне три минути от печенето, за да не се разкъсат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: