Gotvach.bg»Рецепти»Алкохол»Домашно вино»Вино от орехови ядки

Вино от орехови ядки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Вино от орехови ядки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
50
"Обещайте да почерпите с първата реколта Вино от орехови ядки, все пак ние ви дадохме изпитаната рецепта"

Необходими Продукти

  • орехи - 24 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • червено вино - 5 л
  • захар - 1 кг
  • карамфилче - 6 бр.
  • водка - 1 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ореховите ядки се почистват от черупките. В голям съд с капак се слагат орехите, захарта, индийското орехче, ванилията и карамфилчетата.

Заливат се с виното и водката, съдът се затваря добре с капак и се оставя за 40 дни в на хладно и тъмно място.

След това течността се прецежда през два слоя влажна марля. Разпределя се в бутилки и се затварят веднага с тапи. Съхранява се на тъмно и хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: