Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с орехови ядки

Баница с орехови ядки

Maria KostoffMaria Kostoff
Помощник Готвач
328327
Баница с орехови ядки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • лимонада - 250 мл
  • сол - 5 г
  • захар - 10 г
  • мая - 10 г
  • за намазване и поръсване
  • масло - 250 г прясно
  • орехи - 2 ч.ч. (300 г) едро счукани
  • прясно мляко - 200 мл
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти се омесва тестото за корите. Разделя се на 5 части и се оставя да втаса.

Разточват се кори с диаметър около 25 см. Всяка кора намазвайте с разтопено масло, поръсвайте с орехови ядки и навивайте на рула, като ги усуквате като въже, разтягат се (стават почти двойно по-дълги) и се навиват рехаво като охлюв в тавата, предварително намазнена.

Оставете баницата на топло да втасва около 20-30 минути. Залейте с приготвената заливка от разбитите заедно прясно мляко, яйца и 200 г захар.

Пъхнете я да се изпече до готовност в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: