Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Салата от октопод по галисийски

Салата от октопод по галисийски

MarianeMariane
Джедай
5611k
Салата от октопод по галисийски
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"За чудните деликатеси на Галиция легенди се носят, а когато опитате този октопод ще разберете, че легендита са истина"

Необходими Продукти

  • октопод - 1.5 кг
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 скилидка
  • червен пипер - 1 щипка
  • маслини - 200 г (по ваш избор)
  • картофи - 5 бр. големи
  • лимони - 2 бр.
  • зехтин - 100 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте октопода със студена вода, кипнете и варете около 45 минути на тих огън. Извадете го да се отцеди. Във водата от октопода сложете обелените картофи и варете до готовност.

Нарежете сварения октопод на колелца и прехвърлете в подходяща купа.

Добавете нарязаните на колелца картофи, овкусете със сока на лимоните, пресования чесън, нарязаните маслини и магданоза. Объркайте добре и сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Златко
Златко
къде в рецептата се използва зехтина от продуктите?
26.06.2015 15:17
1
Покажи всички подкоментари