Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Паста Верде с миди

Паста Верде с миди

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Паста Верде с миди1 / 2
13/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Усещаме аромата на това ястие и в ушите ни зазвучава романтична музика, която ни пренася в Италия"

Необходими Продукти

  • миди - 700 г пресни или 500 г замразени
  • вино - 75 мл бяло
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинови листа - 1 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • бекон - 40 г пушен, нарязан на тънки ленти
  • праз - 2 стръка само бялата част
  • мащерка - 1 ч.л. прясна
  • талиатели - 250 г
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако готвите с пресни миди, трябва много добре да почистите черупките ѝ. Поставете ги в подходящ съд, залейте ги с бялото вино, добавете една скилидка пресован чесън и дафинов лист и пуснете на 5 минути на пълна мощност, като готвенето става под похлупак. Извадете мидите от черупките и запазете соса. Може да сготвите мидите и на тиган.

В друг съд сложете зехтина и загрейте за 1 минута. Добавете бекона и пуснете за 2-3 минути на пълна мощ. Прибавете мащерката, ситно нарязания праз и другата скилидка чесън и пуснете отново за 2-3 минути. Добавете към тях малко от бульона от мидите.

Сложете пастата, олиото и малко сол във вряла вода, покрийте съда и гответе около 2-3 минути, докато се свари ал денте. Отцедете, объркайте с мидите и соса, разбъркайте и поднесете веднага.

Ястието може да се приготви на котлона вместо в микровълнова. ПО желание може да добавите и други морски дарове.

Опитайте още Талиатели с гъби и сметана, Талиатели със сметана и манатарки, Талиателе с гъби, бекон и доматен сос, Талиатели с горгонзола и орехи, Талиатели с пилешко месо и броколи, Талиатели със сметанов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: