Начин на приготвяне
Ако готвите с пресни миди, трябва много добре да почистите черупките ѝ. Поставете ги в подходящ съд, залейте ги с бялото вино, добавете една скилидка пресован чесън и дафинов лист и пуснете на 5 минути на пълна мощност, като готвенето става под похлупак. Извадете мидите от черупките и запазете соса. Може да сготвите мидите и на тиган.
В друг съд сложете зехтина и загрейте за 1 минута. Добавете бекона и пуснете за 2-3 минути на пълна мощ. Прибавете мащерката, ситно нарязания праз и другата скилидка чесън и пуснете отново за 2-3 минути. Добавете към тях малко от бульона от мидите.
Сложете пастата, олиото и малко сол във вряла вода, покрийте съда и гответе около 2-3 минути, докато се свари ал денте. Отцедете, объркайте с мидите и соса, разбъркайте и поднесете веднага.
Ястието може да се приготви на котлона вместо в микровълнова. ПО желание може да добавите и други морски дарове.
Опитайте още Талиатели с гъби и сметана, Талиатели със сметана и манатарки, Талиателе с гъби, бекон и доматен сос, Талиатели с горгонзола и орехи, Талиатели с пилешко месо и броколи, Талиатели със сметанов сос.