Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Реване с прясно мляко и яйца

Реване с прясно мляко и яйца

редакция:
EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Реване с прясно мляко и яйца1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Насам, насам, знаем страхотна рецепта за сочно реване"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • захар - 1 чаена чаша
  • брашно - 2 чаени чаши
  • грис - 2 - 3 с.л.
  • вода - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 2 ч.ч. за сиропа
  • вода - 4 ч.ч. за сиропа
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и прибавете останалите продукти, след което разбийте добре. Изсипете приготвената смес в намазнена и набрашнена тава.

Изпечете сместа до златисто на 180-200 градуса, извадете и оставете да се охлади напълно. Сиропът се приготвя от водата, захарта и ванилията и млякото, като се кипнат.

Охладения блат залейте с топлия сироп и оставете сиропираното вече реване да се охлади напълно.

Опитай и нашите предложения за гръцко реване или това вкусно реване с грис.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
521
48
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Grace404
Grace404
Ephrosia, blagodarja Vi mnogo za rezeptata! Nikoga ne bjah pravila revane, makat mnogo da go obicham. Poluchi se strahotno. Az slojih v siropa samo 2 chashi voda, mnogo mi se vidjaha 4. Pozdravi! :)
22.05.2020 11:49
5
Sevdelina Ivanova
Sevdelina Ivanova
млякото -в сиропа
29.06.2019 08:48
1
Лили Томова
Лили Томова
Не разбрах прясното мляко къде се слага? Към блата или към сиропа?
11.05.2019 17:06
7
1
maria marinova
maria marinova
Много лесна и сполучлива рецепта!!
03.10.2017 01:37
2
lia
lia
ne moga da razbera, mliakotekade go slagash
02.05.2015 22:54
9
2
monika
monika
Има ли някакъв заместител на бакпулвера?? Не съм в България и тук не намирам.
24.07.2014 00:32
2
2
2
Покажи всички подкоментари
Христина
Христина
Стана страхотен сладкиш! Само, че нямах много брашно и го направих почти обратно - половин чаша башно и 1,5 ч. грис - общо 2 чаши.
11.07.2014 17:00
4
3
Юли
Юли
Моят мъж обожава реване и бях скептично настроена точно заради гриса -но той не се осеща като се изпече!
Страхотен сладкиш стана -само заливката беше много и махнах 2 чаши!
12.06.2013 20:55
1
зора
зора
аз без грис не съм го правила, може и да стане ако увеличиш брашното
19.07.2012 11:58
1
2
cveti
cveti
мможе ли без грис
19.07.2012 10:40
5
цветелина
цветелина
Не стана хубаво моето реване, по тази рецепта.
16.10.2011 00:27
5
1
1
Покажи всички подкоментари
jajajakaja
jajajakaja
Значи, блата се прави без мляко.
27.08.2011 14:46
8
2
dani
dani
2 чаши брашно не са ли много ?
12.05.2011 20:09
1
Покажи всички подкоментари
Ваня
Ваня
Обожават го моите това реване. Ако може само да допълня, че вместо мляко слагам сока на половин лимон. И за гости, намазано с малко бита сметана, става чудесен десерт.
12.05.2011 18:53
1