Начин на приготвяне
Млякото, което е за заливката, се загрява заедно със захарта и ванилията и се оставя настрани да изстине.
Яйцата се разбиват на пяна заедно със захарта.
Прибавят се прясното мляко и олиото.
Брашното се пресява с бакпулвера и се прибавя към яйцата. Следва гриса и ванилията.
Сместа се разбърква до хомогенност. Изсипва се в тавичка 20/30 см.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса 30-35 минути.
След като се изпече реването, се надупчва с дървено шишче и се залива със студената млечна заливка.
Оставя се няколко часа на студено и тогава се нарязва на квадрати.
По желание реването със заливка от прясно мляко се поднася с разбита сметана, топка сладолед или пресни плодове.