Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Антипасти»Предястие с маслини и рулца от раци

Предястие с маслини и рулца от раци

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Предястие с маслини и рулца от раци4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр. твърдо сварени
  • маслини - 25 бр. без костилки
  • кашкавал - 250 г
  • рачешки рулца - 150 г
  • майонеза - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разрязват, разделят се на белтъци и жълтъци. Жълтъците се намачкват, белтъците се нарязват на много ситно.

Кашкавалът се настъргва. Рулцата от раци се нарязват на много ситно. Жълтъците се смесват с майонезата и кашкавала.

Оформят се топчета, като във всяко топче се слага по една маслина. Белтъците се смесват с рулцата от раци и в тази смес се овалват топчетата.

Оставят се да се охладят 1 час в хладилника и се сервират.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: