Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват и нарязват с белачка на дълги и широки ленти. Общо ще са нужни около 20 ленти от тиквички. Поръсват се със сол и щипка черен пипер, оставяме за кратко да омекнат.
Приготвя се панировката. В купа се разбиват яйцата на пяна, брашното сипваме в чиния. Вземат се две дълги ленти от тиквичките и поставяме в плоска чиния. В тесния долен край се поставярулце от раци и навиваме на пура.
Краят се забожда с клечки за зъби, за да може да се пържи. Така се оформят всички пури.
Загрява се олио в тиган на умерена температура, а не силен огън, за да не изгорят.
Първо се овалват пурите в брашното, после топим в разбити яйца и пържим да златисто. Изваждат се върху кухненска хартия, да попие мазнината.
Добър апетит! И да не забравите преди сервиране да махнете клечките за зъби :)
Опитах едно, страхотни са - тиквичката му придава хрупкавост и свежест.
Идеално мезе за бира!
Коментари