Начин на приготвяне
Рулцата от раци или сурими предоставят чудесна възможност да приготвим бързо и изискано мезе в ситуации, когато имаме неочаквани гости или просто искаме да сложим нещо различно на масата, но то да не ни отнема дълго време в приготовления.
Другото предимство на този продукт, е че е доста по-дълготраен от натуралните морски дарове и в същото време носи морски аромат и вкус, чудесен за чаша бяло вино.
За овкусяване на рулцата пригответе бърз дресинг като накълцате магданоза и орехите на ситно. Смесете със зехтина, прясно изцеден лимонов сок, сол и пипер.
Количеството на дресинга може да бъде и според вкуса ви, така че не е задължително да се съобразявате стриктно с количествата в рецептата.
За гриловане на рулцата от раци загрейте на силен огън грил тиган и го намазнете обилно със зехтин.
Печете от двете страни пръчиците, докато хванат лека коричка и имат тъмни резки, характерни за гриловането.
Извадете и подредете върху две плата рулцата и полейте с дресинга.
Поднесете вкусното предястие за предпочитане топло на момента.
Наистина експресно предястие от гриловани рулца от раци и идея за вкусно мезе, което ще ви спести много време.