Крокети от елда и гъби

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
4k
21/05/2015
"Винаги сме готови да ометем още една порция от тези крокети - в случай, че се чудите дали са толкова вкусни, колкото ви се струва "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 065
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се сваряват и се нарязват на ситно. Елдата се сварява до омекване и се посолява. Морковите се настъргват на едро.

Гъбите се запържват за 8 минути на среден огън. Добавят се морковите и се запържват още 4 минути. Вадят се, отцеждат се от мазнината и се разбъркват.

Добавя се елдата и се разбърква. Добавя се яйцето, сместа се разбърква добре и с влажни ръце се оформят крокети.

Овалват се в брашно. Пържат се в загрято олио до златисто от всяка страна. Похлупват се с капак, за да не изстинат, и се сервират със сметана.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар