Ньоки а ла дженовезе

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
21/05/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 355
  • Преглеждания за месеца70
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кипнете млякото. Добавете гриса, като разбърквате непрекъснато. Намалете котлона и продължете да разбърквате за още 2 минути. Свалете от огъння.

Смесете с босилека, разбитите яйца, ситно нарязаните сушени домати, половината от маслото и половината от пармезана. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре и изсипете и оставете да се охлади за 1 час.

Изсипете в намазнена тава за печене. Разстелете тестото и изрежете кръгчета, които се нареждат в тавата. Разтопете оставащото масло и намажете ньоките.

Поръсете с оставащия пармезан и изпечете в загрята на 190 градуса фурна за 30-35 минути. Сервирайте веднага с доматения сос.

Иноксов гевгир конус 16 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Иноксов гевгир конус 16 см
8.24 лв.
6.34 лв.
Виж ››

Този конусовиден гевгир ще ви помогне да измиете всички продукти, необходими за приготвянето на желаното ястие. Гевгирът има дълга дръжка, която съдейства за по-лесно боравене с него.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар