Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Кралица Виктория

Торта Кралица Виктория

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Торта Кралица Виктория2 / 2
25/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 4 бр.
  • пудра захар - 220 г
  • масло - 220 г
  • какао - 25 г на прах
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за крема
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 220 г
  • какао - 25 г на прах
  • шоколад - 100 г
  • вода - 1 с.л. гореща
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Съставките за блата се смесват в купа и се разбъркват много добре до получаването на еднородна смес. Сместа се разделя на две и се приготвят два блата, които се изпичат във форма, покрита с хартия, в загрята на 180 градуса фурна, за 35 минути. Блатовете се оставят да се охладят.

Съставките за крема се разбиват с миксер до получаване на гладка еднородна смес. С част от крема се намазва единият блат, отгоре се слага вторият блат и се намазва с малко крем.

С останалия крем се прави украса с помощта на щприц, като се оформят една до друга розички, които се покриват с много малки парченца шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

бръм
бръм
Млякото 1 литър ли е...на 200 гр.брашно?
26.05.2015 14:52
4
1
Покажи всички подкоментари