Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Моята Торта Виктория

Моята Торта Виктория

Моята Торта Виктория
Снимка: Нели
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Едно парче вкусна торта може да направи чудеса с хормона на щастието в тялото"

Необходими Продукти

  • За пандишпановия блат
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • мляко - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • ванилия
  • За крема
  • жълтъци - 3 бр.
  • мляко - 600 мл
  • захар - 6 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче нишесте
  • сладкарска сметана - 500 мл
  • сладко от ягоди - 1 бурканче
  • желатин - 1 пакетче
  • За украса по желание
  • шоколад - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата разделяме яйцата на белтъци и жълтъци. Белтъците разбиваме с половината захар до твърди връхчета, а жълтъците разбиваме с останалата захар и ванилията. След това прибавяме млякото и олиото към жълтъците и захарта и отново разбъркваме.

Пресяваме брашното с бакпулвера и го добавяме към сместа, продължавайки да разбъркваме с миксера. Накрая добавяме белтъците към сместа, като го правим на части и разбъркваме внимателно, за да остане пухкава сместа.

Готовата смес изсипваме в избраната форма, в която предварително сме поставили хартия за печене. Печем блата в предварително загрята на 200 градуса фурна, като след 10 минути намаляваме температурата на 180 градуса. Получава се много пухкав блат, който може да бъде поднесен и самостоятелно като сладкиш.

За крема загряваме 500 мл от млякото и захарта на котлона, докато заври, в останалото мляко разтваряме нишестето. Разбиваме жълтъците и ги прибавяме към сместа с мляко и нишесте (по желание може цялата смес да се прецеди, за да се избегнат неразбити парченца жълтък в крема).

След това прибавяме сместа на тънка струйка към заврялото мляко, като разбъркваме непрекъснато, за да не се образуват бучки. Накисваме желатина в 50 мл студена вода и го оставяме да набъбне, а след това го прибавяме към горещия крем. Оставяме готовия крем да изстине и след това добавяме към него 500 мл разбита сметана. Полученият крем е изключително въздушен.

Пристъпяме към сглобяването на тортата. За целта разрязваме блата на две части. Поставяме първата част във форма за торта и я намазваме със сладкото, а след това заливаме с крема, отгоре поставяме втория блат и процедираме по същия начин.

По желание украсяваме готовата торта с разтопен шоколад и я оставяме да се стегне за поне 4 часа в хладилник.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Нели
Нели
Тортата стана фантастична! Всички я харесаха без изключение! Не е трудоемка и си заслужава да я направиш. :) С много усилия изчаках докато престои в хладилника :D
03.09.2017 16:29
2