Чорбаджийска запеканка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
10k
26/05/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 816
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Запеканки

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки, загрейте маслото и олиото в тиган и запържете месото с нарязания бекон, докато си промени цвета. Залейте с ракията и изчакайте алкохолът да се изпари.

След това прибавете нарязания на полумесеци лук и парчета чушки. Разбъркайте и запържете, като добавите след това и чорбаджийските чушки заедно със сока им. Накрая добавете нарязания на парченца домати и овкусете с подправките.

Прехвърлете всичко в глинен съд (може и сач) и пъхнете да се изпече във фурната до готовност. 5-10 минути преди да извадите ястието, добавете нарязан кашкавал на филийки и изчакайте да се позапече.

Поднесете чорбаджийската запеканка веднага с чаша червено вино. Подходящи са сортовете Широка мелнишка лоза, Мавруд, Каберне фран, Рубин, Сира.

Огнеупорна правоъгълна тава от боросиликатно стъкло 33 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Огнеупорна правоъгълна тава от боросиликатно стъкло 33 см
12.00 лв.
Виж ››

Страхотна стъклена тава от висококачествено боросиликатно стъкло, която препоръчваме на всяка домакиня!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар