Чорбаджийска запеканка

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k
3k
50
9k
26/05/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 797
  • Преглеждания за месеца18
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Запеканки

Начин на приготвяне

Нарежете свинското на хапки, загрейте маслото и олиото в тиган и запържете месото с нарязания бекон, докато си промени цвета. Залейте с ракията и изчакайте алкохолът да се изпари.

След това прибавете нарязания на полумесеци лук и парчета чушки. Разбъркайте и запържете, като добавите след това и чорбаджийските чушки заедно със сока им. Накрая добавете нарязания на парченца домати и овкусете с подправките.

Прехвърлете всичко в глинен съд (може и сач) и пъхнете да се изпече във фурната до готовност. 5-10 минути преди да извадите ястието, добавете нарязан кашкавал на филийки и изчакайте да се позапече.

Поднесете чорбаджийската запеканка веднага с чаша червено вино. Подходящи са сортовете Широка мелнишка лоза, Мавруд, Каберне фран, Рубин, Сира.

Алуминиева правоъгълна тава с керамично покритие 35 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Алуминиева правоъгълна тава с керамично покритие 35 см
31.35 лв.
Виж ››

Щом има алуминиева тава с керамично покритие, нямате извинение да не приготвяте здравословна домашна храна. Тази правоъгълна тава е с удобни размери, незалепващо покритие стилен червен цвят. Алуминиевата тава дава възможност за готвене с по-малко мазнина, което прави храната по-полезна и вкусна.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар