Чорбаджийска луканка

Ели НиколаеваЕли Николаева
Новак
2212237
Чорбаджийска луканка1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Общо
150 мин.
Порции
10
"За вас само най-доброто - чорбаджийска луканка с телешко и свинско"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • телешко месо - 500 г
  • сланина - 200 г
  • сол - 1 с.л.
  • кимион - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • черва
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смляното два пъти месо разделете на две части. Едната поръсете с подправките, а с другата застелете първата. Оставете каймата така за едно денонощие. Измесете и напълнете в черва.

През първите три дни, леко минавайте луканките със стъклено шише, за да се сплескат, като не бива да натискате много. Денем ги оставяйте на сухо и проветриво място, а вечер ги притискайте с нещо тежко.

Когато са изсъхнали достатъчно, ги увийте в пергаментова хартия и ги приберете в сандъче, между дървесна пепел.

Така могат да останат годни за консумация до 6 месеца. Могат, разбира се, да се доизсушат и на тераса.

Чорбаджийската луканка е уникална!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сергей Анчев
Сергей Анчев
Пълни глупости. Малко сте се престарали!
08.11.2019 12:19