Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Студена супа с аспержи

Студена супа с аспержи

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Студена супа с аспержи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • аспержи - 600 г
  • зеленчуков бульон - 1 л от кубчета
  • лук - 1 глава
  • сметана - 200 мл течна
  • масло - 4 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
  • бял пипер - 1/3 ч.л. млян
  • лимонова кора - 2 с.л. настъргана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Връхчетата на аспержите се отрязват и се сваряват за 3 минути във вряща вода, след което се потапят в ледена вода. Отцеждат се и се оставят настрана.

Стъблата на аспержите се нарязват на малки парчета. Маслото се разтопява и в него се запържва нарязаният на ситно лук до прозрачно. Добавят се нарязаните парченца аспержи и се пържат 5 минути при непрекъснато бъркане. Добавя се бульонът и се кипва.

След като кипне, котлонът се намалява на минимум, добавят се солта, черният и белият пипер и супата се вари 30 минути. Сваля се от котлона и се охлажда. Пасира се.

Добавя се сметаната и супата леко се загрява на котлона, без да кипва. Охлажда се на стайна температура около час и се оставя за 2 часа в хладилника.

Сервира се, като във всяка чиния се слага по малко от връхчетата на аспержите и супата се украсява с лимонова кора.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.3
50
42
31
21
10
Дай твоята оценка: