Студена супа със сьомга

Марина НордМарина НордНовак1219
27/05/2015
"Когато поводът е специален, а гостите са ценители на изисканото - разкошна студена супа със сьомга "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо598
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се нарязва на парченца. Във врящата вода се добавя сол, виното и сьомгата. Кипва се и щом заври, котлонът се намалява и рибата се вари 10 минути на минимална мощност. Сваля се от котлона и се охлажда.

Рибата се вади от бульона. Самият бульон се прецежда. Целината и бялата част на праза се нарязват на ситно. Лукът и картофите се нарязват на ситно.

В тенджера са разтопява маслото, запържва се целината, лукът и празът за 5 минути при непрекъснато бъркане. Добавят се картофите, пържат се 2 минути и се заливат с бульона от рибата.

Супата се вари на бавен огън 35 минути. Охлажда се и са пасира. Добавя се сметаната и супата се оставя в хладилника за 2 часа. Сервира се, като във всяка чиния се слагат парченца сьомга.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар