Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Тайландско пиле на грил

Тайландско пиле на грил

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Тайландско пиле на грил2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1.5 кг
  • чесън - 4 скилидки
  • люти чушки - 1 бр.
  • лук - 4 глави шалот
  • кориандър - 2 с.л.
  • кокосово мляко - 150 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете оформеното на порции пиле със сол и черен пипер. Сипете чесъна, лютата чушка, лука и кориандъра в пасатор и направете гладка смес.

Добавете кокосовото мляко и разбийте отново. Сипете върху пилето и оставете да се маринова за една нощ.

Извадете пилето от маринатата и го изпечете на загрята скара. Сервирайте с резени лайм.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: