Цяло печено пиле на грил

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Цяло печено пиле на грил1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Набодете пилето на грила и следвайте инструкциите, ние ще тичаме за бира"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • за маринатата
  • олио - 40 мл
  • кетчуп - 1 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • сол - на око
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете пилето. Разбийте съставките за маринатата и намажете пилето с помощта на четка отвътре и отвън. Останалата марината запазете.

Оставете да се маринова в покрит съд за няколко часа или за цяла нощ. След това намажете пак пилето, закрепете го на грила и сложете купичка с вода във фурната.

Сложете да се пече на 200 градуса за около час или докато е готово. По време на печенето мажете на няколко пъти пилето с маринатата.

Поднесете печеното пиле със салата по избор.

Цялото печено пиле на грил е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Приготвено по този начин, пилето става много вкусно, с червена, хрупкава и ароматна кожичка.
15.04.2016 13:16
3
1