Тажин с пилешко

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
31/05/2015
"Знаете ли какво е тажин? Това е марокански магьосник, който приготвя най-вкусните ястия "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 924
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и изпържете пилешкото месо. Прехвърлете го в тажина. Добавете лука в тигана и го изпържете.

Прибавете чесъна, доматите, подправките и меда. Сипете сушените кайсии, малко сол и черен пипер.

Цялата тази смес се изсипва при пилешкото, след което тажинът се печете на 180 градуса градуса за 45 минути или до готовност.

Когато е почти готово сипете кускуса във врящата вода за 5 минути. Овкусете го с лимонова кора и сок, кориандър, черен пипер и сол.

Сервирайте пилето с кускуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар