Тажин с пилешко

Тажин с пилешко

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
4k
Тажин с пилешко1 / 2
31/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
"Знаете ли какво е тажин? Това е марокански магьосник, който приготвя най-вкусните ястия"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и изпържете пилешкото месо. Прехвърлете го в тажина. Добавете лука в тигана и го изпържете.

Прибавете чесъна, доматите, подправките и меда. Сипете сушените кайсии, малко сол и черен пипер.

Цялата тази смес се изсипва при пилешкото, след което тажинът се печете на 180 градуса градуса за 45 минути или до готовност.

Когато е почти готово сипете кускуса във врящата вода за 5 минути. Овкусете го с лимонова кора и сок, кориандър, черен пипер и сол.

Сервирайте пилето с кускуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: