Начин на приготвяне
Нарежете патладжана и тиквичките поръсете ги със сол и ги оставете да престоят 30 минути. Измийте и ги подсушете. Загрейте грил и ги изпечете с 2 с.л. зехтин.
Междувременно загрейте оставащия зехтин и изпържете лука и чесъна за 5 минути. Добавете гъбите и задушете за 3 минути. Прибавете подправките и гответе още 1 минута.
Прибавете към сместа и картофите, задушавайте 3 минути и сипете доматения сос и пюрето, както и 150 мл вода. Гответе 10 минути. Прибавете патладжана и тиквичките, чилито, кайсиите и отцедени нахут.
Овкусете със сол и черен пипер и гответе още 15 минути или докато картофите омекнат. Добавете още вода, ако е необходимо. Поръсете с кориандър и сервирайте.