Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тажин»Тажин с нахут и патладжани

Тажин с нахут и патладжани

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Тажин с нахут и патладжани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Страхотна комбинация между вкусове, текстури и аромати, в която ще се влюбите от първата хапка"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • картофи - 225 г
  • нахут - 400 г от консерва
  • зехтин - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 150 г
  • кориандър - 1 с.л. на прах
  • кимион - 2 ч.л.
  • канела - 1 с.л.
  • куркума - 2 ч.л.
  • доматен сос - 600 мл
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • чили - 1 с.л. сос
  • кайсии - 75 г сушени
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжана и тиквичките поръсете ги със сол и ги оставете да престоят 30 минути. Измийте и ги подсушете. Загрейте грил и ги изпечете с 2 с.л. зехтин.

Междувременно загрейте оставащия зехтин и изпържете лука и чесъна за 5 минути. Добавете гъбите и задушете за 3 минути. Прибавете подправките и гответе още 1 минута.

Прибавете към сместа и картофите, задушавайте 3 минути и сипете доматения сос и пюрето, както и 150 мл вода. Гответе 10 минути. Прибавете патладжана и тиквичките, чилито, кайсиите и отцедени нахут.

Овкусете със сол и черен пипер и гответе още 15 минути или докато картофите омекнат. Добавете още вода, ако е необходимо. Поръсете с кориандър и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: