Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Тажин»Марокански тажин с бяла риба

Марокански тажин с бяла риба

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Марокански тажин с бяла риба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • бяла риба - 500 г
  • чесън - 2 скилидки
  • кориандър - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. ситно нарязан
  • ориз - 4 с.л. полусварен
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • чушки - 2 бр., зелена и червена
  • люти чушки - 1 бр.
  • магданоз - 1 с.л., ситно нарязан
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • маслини - 6 - 7 бр.
  • сол
  • За соса
  • домати - 4 бр., настъргани
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • магданоз - 1 с.л., нарязан
  • чесън - 2 скилидки, счукан
  • дафинов лист - 2 бр.
  • целина - 1 клонче
  • зехтин
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и смелете рибата заедно с подправките.

Прибавете ориза и олиото. Разбъркайте добре. От получената смес оформете топчета с размер на голям орех. Оставете ги на студено.

Разтворете доматеното пюре в малко вода. В тенджера сложете всичките съставки за соса и сипете малко вода. Сложете соса да се вари. След като заври намалете температурата и варете 15 минути на слаб огън.

Сложете вътре топчетата. Прибавете чушките, нарязани на кръгчета и варете, докато се свари рибата и сосът се сгъсти. Няколко минути преди края, поръсете с магданоза, малко зехтин и сложете маслините.

Ако сте любители на пикантните ястия, може да сервирате тажина, гарниран с лютите чушки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: