Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Макова торта с ягоди

Макова торта с ягоди

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Макова торта с ягоди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • захар - 250 г
  • яйца - 6 бр.
  • орехови ядки - 100 г
  • масло - 1 с.л.
  • маково семе - 2 ч.ч.
  • коняк - 100 мл
  • галета - 70 г
  • за ваниловия крем
  • ванилия - 1 бр.
  • сметана - 300 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • за крема с извара
  • извара - 300 г
  • сметана - 2 с.л.
  • за украса
  • ягоди - 10 бр.
  • шоколад - 40 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маковото семе и орехите се смесват и се смилат. Жълтъците се отделят от белтъците. Жълтъците се разбиват със захарта, смесват се с орехите и маковото семе, добавят се 50 грама галета.

Белтъците се разбиват на сняг и се добавят към сместа с маковото семе. В две тавички, намазани с масло и поръсени с галета, се разделя тестото и се пече 30 минути на 200 градуса. Охлажда се.

Приготвя се кремът с извара, като изварата се смесва със сметаната.

Приготвя се ваниловият крем, като сметаната се разбива с пудрата захар и ванилията. Блатовете се сиропират с коняк, единият се маже с крема с извара, другият с крема с ванилия и се слагат един върху друг. Няма значение кой върху кой ще се сложи.

Тортата се оставя в хладилника за 3 часа. Ягодите се режат на половинки, шоколадът се настъргва. Тортата се украсява с ягоди и обилно се поръсва с шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: