Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладолед»Мелба»Лешников сладолед с шоколадов чипс и ягодов сос

Лешников сладолед с шоколадов чипс и ягодов сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Лешников сладолед с шоколадов чипс и ягодов сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • сладолед - 600 г
  • лешници - 50 г смлени
  • ванилова захар - 1 бр.
  • мента - 3 стръка
  • шоколад - 100 г
  • пудра захар - 2 с.л.
  • ягоди - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се разтопява на водна баня и се добавя ваниловата захар. Сместа се размазва на тънък слой върху хартия за печене или фолио.

Оставя се за 10 минути във фризера. Ягодите, ментата и пудрата захар се пасират.

Сладоледът се оставя леко да се отпусне на стайна температура и се добавят смлените лешници. Разбърква се и се връща за 20 минути във фризера.

Сервира се, като се оформят топки и се украсяват с парченца натрошен шоколад. Накрая се поливат с ягодов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: