Начин на приготвяне
Млякото заедно със семената на ванилията се поставя на умерен котлон и се довежда до точка на кипене. Сваля се от контлона, ако се ползва ванилин се добавя.
Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. На тънка струйка се добавя горещото мляко при непрекъснато разбиване.
Сместа се връща на слаб котлона и при непрекъснато разбъркване се сварява крем, докато леко се сгъсти. Сваля се от котлона и се охлажда на стайна температура.
Студената сметана се разбива до сняг. Бананите се нарязват на кръгчета.
Свареното еспресо се охлажда и се прибавя виното Марсала.
Бишкотите се начупват на половинки и за секунда се потопяват в кафето.
Подреждат се около стените на чашата, заливат се с крем Англез, поставят се кръгчетата банани, а най-отгоре се изсипва сметаната през шприц.
Трайфълът се сервира в чаши. При поднасяне може отгоре да се поръси през цедка малко какао.
Трайфълът с банани и кафе е готов.
Коментари