Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Трайфъл»Трайфъл с боровинки

Трайфъл с боровинки

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Трайфъл с боровинки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4 бр.
"Уверяваме ви, че тази разкошотия е по-трудна за произнасяне, отколкото за приготвяне"

Необходими Продукти

  • бишкоти - около 10 броя
  • ликьор - 2 с.л. Гранд Марний или др.
  • боровинки - 227 г пресни (около 2 чаши)
  • сметана - 1 чаша (240 мл) сладкарска
  • захар - 2 - 3 с.л. (25 - 35 г)
  • сирене - 2/3 ч.ч. (160 мл) маскарпоне
  • ванилия - 1 ч.л. екстракт
  • бисквитки - 4 броя джинджифилови, смачкани
  • сос - 1 ч.ч.(240 мл) боровинков
  • боровинки - 250 - 300 г пресни, за соса
  • захар - 150 г
  • нишесте - 1/2 ч.л. царевично
  • канела - 2 щипки
  • сол - 1/8 ч.л.
  • ванилия - 1 ч.л.
  • лимони - кората и сока на 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За да приготвите боровинковия сос разбъркайте заедно до хомогенност 150 г захар, царевичното нишесте, канелата, 1/8 ч.л. сол и 160 мл вода в тенджерка. Щом кипне добавете 300 г боровинки и бъркайте соса, докато се сгъсти. Накрая прибавете ванилия, лимонов сок и настъргана лимонова кора. Оставете боровинковия сос да се охлади.

В голяма купа разбийте сметаната заедно с маскарпонето, 3 с.л. захар и ванилията, докато не започне да образува връхчета. Вземете 4 десертни чашки или купички и на дъното на всяка поставете по една джинджифилова бисквита, а отстрани наредете по 3 бишкоти.

Поръсете ги с ликьор и сипете по 2-3 с.л. боровинков сос. Отгоре наредете няколко пресни боровинки и сложете нов пласт от сметаната. Ако има още място в купичките ви, може да повторите слоевете. Оставете Трайфъла с боровинки поне за 4 часа в хладилник, за да се смесят ароматите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
512
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веси
Веси
Та той дори не е изписан правилно. Трифъл , по оригинална рецепта е тристепенен десерт . Плодове в желе , крем и сметана.
01.01.2016 16:44
alesh
alesh
Присъединявам се към доста изказвания - нека се придържаме към българския език.Много от наименованията, които са използвани в "сайта" Ви, са излишно "чуждоезични", да не говорим за множеството правописни грешки.

Алеш Хръдличка
04.10.2013 16:25
4
аз
аз
В България сме- нека имената на сладкишите според съдържанието да са български
24.08.2013 17:36
3