Говеждо печено с бяло вино

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Говеждо печено с бяло вино1 / 2
05/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • говеждо месо - 1 кг
  • сланина - 300 г
  • олио - 7 - 8 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
  • за соса
  • доматено пюре - 1 с.л. пюре
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете месото с черен пипер. Покрийте го с тънки резени сланина, които фиксирайте с гонец.

Сложете в подходяща тава, залейте с мазнината и бялото вино, добавете 200 мл вода и печете в предварително загрята фурна за около 60 минути, като непрекъснато заливате със сос.

Отстранете конците и сланината. Нарежете смесото на филийки и поднесете в подходящ със със сос.

Сосът се приготвя като се смесят доматеното пюре, брашното и 1 ч.ч. студена вода. Получената смес се кипва и вари на тих огън до сгъстяване. Преди поднасяне се поръсва с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: