Начин на приготвяне
Месото се нарязва на големи хапки, слага се в купа с капак и към него се прибавят: нарязан на полумесеци лук, нарязан на ситно магданоз, подправките, виното и водата. Разбърква се хубаво, затваря се купата и се оставя в хладилника за поне 2 часа.
След като месото се е мариновало, в йенска купа или гювеч изваждаме само месото и го нареждаме в купата, след което изсипваме отгоре цялата марината (целта е лукът да остане най-отгоре) и натрошаваме маслото.
Слагаме да се пече/задушава само на долен реотан в умерена фурна за около 40 минути, след което включваме и горния реотан и увеличаваме малко градусите, отнема още около 40 минути, за да се сготви напълно. Сервираме и поръсваме със ситно нарязан пресен джоджен.
Коментари