Кейк от грис

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Кейк от грис1 / 2
19/10/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
"Едно парче ще хапнете ли или да си изядем всичко сами?"

Необходими Продукти

  • грис - 200 г
  • масло - 100 г разтопено, може и маргарин
  • яйца - 3 броя
  • захар - 100 г
  • кисело мляко - 400 г нискомаслено
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • сол - на вкус
  • ванилия
  • кокос - кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изгасете содата в млякото, след което го смесете с яйцата, солта, захарта, ванилията и всичко се разбива хубаво. Грисът се разбърква отделно в разтопеното масло, след което се добавя в яйчено-млечната смес. По желание може да прибавите настъргана лимонова кора и кокосови стърготини.

Отново хубаво се разбърква и се изсипва във форма. Оставя се да престои около 1/2 час. Кейкът се пече на 190-200С, докато коричката му стане златиста.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Цветан
Цветан
Благодаря, много е вкусен.
10.01.2011 19:45