Начин на приготвяне
В купа смесете всички сухи съставки (грис, брашно, захар, какао и бакпулвер). Хубаво ги смесете и добавете олиото и сока.
Обелете и нарежете мандарините на кубчета (ако имат семки, ги отстранете). Прибавете ги към сместа и разбъркайте добре.
Изсипете я в намаслена и поръсена с какао форма (18 см).
Печете кейка на 180 градуса за около 40 минути. Извадете и оставете да се охлади. След това го преместете в чиния.
В касерола сложете маслото, млякото и какаото. Сложете на котлона и бъркайте, докато се разтопи и започне да се сгъстява.
Оставете глазурата леко да се охлади и залейте кейка.
Украсете с карамелизирани сушени мандарини.
Постният кейк с грис и мандарини е готов.
Коментари