Миди в марината

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
2k
3k
05/06/2015
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо4 606
  • Преглеждания за месеца104
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отцедете мидите и ги почистете добре. Разтопете половината масло в голяма тенджера и задушете лука, чесъна и магданоза, овкусени със сол и черен пипер. След няколко минути сипете виното и го кипнете.

Добавете мидите, покрийте с капак и варете около 8 минути или докато черупките се отворят. Махнете от огъня и извадете мидите. Извадете и стръковете магданоз от бульона и го прецедете.

Кипнете го и го оставете да се редуцира до 1/3. Добавете оставащото масло, още сос и черен пипер и сервирайте мидите с този сос и поръсени с нарязан магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар