Начин на приготвяне
Оризът се измива добре и се сварява, след което се оставя да се охлади. Копривата и лападът се смесват и се пускат във вряща вода. Варят се 4 минути. Оставят се да се охладят и се отцеждат, след което се нарязват на ситно.
Магданозът се нарязва на ситно. Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Сварената коприва и лападът се смесват с магданоза и жълтъците.
Белтъците се разбиват със солта и се добавят в сместа. Добавя се свареният ориз, галетата и царевичното брашно и всичко се разбърква. Кашкавалът се настъргва и се добавя в сместа.
Накрая се добавя олиото, сместа се разбърква и се излива в тавичка, постлана с хартия за печене. Пече се 50 минути на 180 градуса. Сервира се топла или студена.
Коментари