Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Запеканки»Оризова запеканка с коприва и лапад

Оризова запеканка с коприва и лапад

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Оризова запеканка с коприва и лапад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • коприва - 200 г
  • лапад - 300 г
  • магданоз - 1 връзка
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • галета - 1 с.л.
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • сол - 1 щипка
  • сметана - 4 с.л.
  • кашкавал - 50 г
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива добре и се сварява, след което се оставя да се охлади. Копривата и лападът се смесват и се пускат във вряща вода. Варят се 4 минути. Оставят се да се охладят и се отцеждат, след което се нарязват на ситно.

Магданозът се нарязва на ситно. Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Сварената коприва и лападът се смесват с магданоза и жълтъците.

Белтъците се разбиват със солта и се добавят в сместа. Добавя се свареният ориз, галетата и царевичното брашно и всичко се разбърква. Кашкавалът се настъргва и се добавя в сместа.

Накрая се добавя олиото, сместа се разбърква и се излива в тавичка, постлана с хартия за печене. Пече се 50 минути на 180 градуса. Сервира се топла или студена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гергана Димитрова
Гергана Димитрова
Кога се слага млякото и сметаната?
13.05.2020 09:41