Начин на приготвяне
В средно голяма тенджера загряваме мазнината (нерафинирано слънчогледово масло – шарлан) и в нея сваряваме, под капак за няколко минути, нарязаните на ситно морков и лук.
Хубаво измиваме ориза няколко пъти и отцеден го прибавяме към тях. Овкусяваме с хималайска сол, черен и червен пипер. Разбъркваме и след малко заливаме с около 1. 5 л гореща вода.
Варим под капак за 10-тина минути и след това прибавяме всички на ситно нарязани зеленолистни (свежи, прясно набрани от градината) в следния ред: коприва (2-3 шепи листа), лапад (около 15 средно големи листа, без дръжките), пера пресен лук и чесън, и 1/3 връзка магданоз – листа.
Разбъркваме супата и оставяме да къкри още около 10 минути, докато оризът се свари.
В отделна купичка разбъркваме 1 яйце. Прибавяме го бавно, на малка струйка, разбърквайки супата, така че да се получат пресечени яйчени парченца. След 2-3 минути супата от коприва е готова!
Поднасяме супата от коприва и лапад топла, наситена с аромати.
Подходяща за една уютна семейна вечеря!
Коментари