Начин на приготвяне
Почистете ориза и го измийте под обилно с вода.
Загрейте зехтина в тиган. Сложете ориза в тигана и гответе да промяна на цвета му.
Прибавете замразените зеленчуци /микс от броколи, моркови, карфиол/ и гъби.
Гответе 3-4 минути на бавен огън, като разбърквате периодично.
Изсипете заготовката в дълбока тава.
Овкусете със сол и черен пипер.
Долейте 3 ч.ч. топла вода.
Запечете ориза на фурна в загрята фурна до изпаряване на течността и омекването на ориза.
Разбийте яйцата с киселото мляко.
Полейте оризовата запеканка и допечете до готовност на заливката.
Преди поднасяне поръсете оризовата запеканка с диви гъби и зеленчуци със свеж магданоз.