Начин на приготвяне
Бадемите се заливат с голямо количество вряла вода и се оставят за 15 минути. След това се обелва кафявата ципа, като всеки бадем се стиска между палеца и показалеца. Бадемите се оставят да изстинат и се смилат на прах.
Захарта се залива с половин чаша вода и се загрява на минимален огън, докато не се карамелизира. Добавя се 1 чаша вода и бадемите и всичко се разбърква добре.
Сваля се от котлона, охлажда се леко и от сместа се оформят топчета с големината на лешник.
Шоколадът се разтваря на водна баня и в него се топва всяко топче. Бонбоните се оставят да се охладят върху фолио, намазано с олио, и се поднасят.
Опитайте още Домашни шоколадови бонбони, Шоколадови бонбони с кафе, Морковени бонбони, Домашни шоколадови бонбони с лешници, Постни домашни бонбони.