Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Кашкавалени крекери с пет вида семена

Кашкавалени крекери с пет вида семена

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Кашкавалени крекери с пет вида семена2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Вместо цял ден да нагъвате разни неща, защо не опитате тези уникални крекери с пет вида семена"

Необходими Продукти

  • масло - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • тиквени семки - 50 г белени
  • слънчогледови семки - 50 г белени
  • сусам - 40 г
  • мак - 30 г
  • ленено семе - 30 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • сметана - 2 с.л.
  • брашно - 250 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кашкавалът се настъргва. Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се смесва с яйцата и солта.

Разбърква се добре и се добавят сметаната, семената и настърганият кашкавал. Добавя се брашното и бакпулверът и се меси тесто, докато не спре да се лепи по ръцете.

От тестото се оформят две саламчета с диаметър около 5 сантиметра. Завиват се във фолио за свежо съхранение и се оставят във фризера за 1 час.

Тестото се нарязва на тънки филийки, които се редят в тава, постлана с хартия за печене, и се пекат 30 минути на 190 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: