Начин на приготвяне
Сипете киноата, лененото семе и чията в блендер, смелете семената. Добавете вътре олиото, водата, солта, маковото семе и сусама.
Оформете на топка тесто, но ако е прекално сухо, може да сипете още малко вода към него.
Разделете полученото тесто на две топки, които са по около 120 грама всяка.
Намазнете ги леко с олио и между два пласта хартия разточете на тънка и фина кора.
Внимателно махнете горния пласт хартия и нарежете всяка кора на квадратчета.
Сложете в две тави. Изпечете всяка една в предварително загрята на 200 градуса фурна за не повече от 5 минути.
Готовите изпечени кори внимателно пречупете на местата, където са нарязани. Така ще се получат вкусните крекери, които са много хрупкави и лесни за приготвяне.
Може да ги хапвате така или да поднесете с разядка по избор.
Крекерите с киноа и три вида семена са чудни!