Начин на приготвяне
Тези пълнозърнести крекери са едни от най-добрите, които съм опитвала.
Семената в тях придават онзи специфичен аромат, а хрупкавите вкусни крекери са подходящи както пред телевизора, така и в работния офис.
С тях можете да се подкрепите между храненията, като не се тревожите за калориите.
В блендер поставяме семките от тиква, слънчоглед, чиа, сусам и ленено семе. Смиламе ги и ги прехвърляме в купа.
В нея пресяваме брашната и солта.
Разбъркваме добре и прибавяме водата, смесена с лъжичка мед.
Замесваме тесто, което не трябва да лепне.
Ако е необходимо, прибавяме още малко брашно. Поставяме тестото в купа и го оставяме за 30 минути да почине.
Върху набрашнен плот разточваме от него кора, която е с дебелина 0.5 см.
С резец изрязваме форми от тестото.
Подреждаме ги в тава, постлана с хартия за печене. Намазваме ги с разбит белтък, смесен с малко зехтин.
Печем крекерите в предварително загрята фурна на 180 градуса до златиста коричка.
От тази доза изпекох две тави пълнозърнести крекери.
По рецепта от книгата PETER REINHART’S ARTISAN BREADS EVERY DAY
Коментари