Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Крекери»Пълнозърнести крекери с 5 вида семена

Пълнозърнести крекери с 5 вида семена

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Пълнозърнести крекери с 5 вида семена
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Специални пълнозърнести крекери с 5 вида семена, предназначени за хората, които залагат на здравословното хранене"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 1 ч.ч.
  • пълнозърнесто брашно - 1 ч.ч.
  • слънчогледови семки - 1/2 к.ч.
  • тиквени семки - 1/2 ч.ч.
  • ленено семе - 4 с.л., смляно
  • сусамови семена - 1/2 к.ч.
  • чиа - 3 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • вода - 200 мл хладка
  • белтък - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тези пълнозърнести крекери са едни от най-добрите, които съм опитвала.

Семената в тях придават онзи специфичен аромат, а хрупкавите вкусни крекери са подходящи както пред телевизора, така и в работния офис.

С тях можете да се подкрепите между храненията, като не се тревожите за калориите.

В блендер поставяме семките от тиква, слънчоглед, чиа, сусам и ленено семе. Смиламе ги и ги прехвърляме в купа.

В нея пресяваме брашната и солта.

Разбъркваме добре и прибавяме водата, смесена с лъжичка мед.

Замесваме тесто, което не трябва да лепне.

Ако е необходимо, прибавяме още малко брашно. Поставяме тестото в купа и го оставяме за 30 минути да почине.

Върху набрашнен плот разточваме от него кора, която е с дебелина 0.5 см.

С резец изрязваме форми от тестото.

Подреждаме ги в тава, постлана с хартия за печене. Намазваме ги с разбит белтък, смесен с малко зехтин.

Печем крекерите в предварително загрята фурна на 180 градуса до златиста коричка.

От тази доза изпекох две тави пълнозърнести крекери.

По рецепта от книгата PETER REINHART’S ARTISAN BREADS EVERY DAY

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Към намазаната кора от тестото с белтък се поръсва ситно настърган пармезан! Извинете за пропуска.
11.12.2018 08:07