Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнозърнест Хляб»Пълнозърнест хляб с 6 вида семена и ядки в хлебопекарна

Пълнозърнест хляб с 6 вида семена и ядки в хлебопекарна

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168745961k1
Пълнозърнест хляб с 6 вида семена и ядки в хлебопекарна
Снимка: Моника Иванова
1 / 2
28/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
210 мин.
Общо
220 мин.
Порции
1
"Здравословен хляб може да приготвите и с помощта на хлебопекарната - вижте как"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 200 мл.
  • вода - 130 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - 7 г
  • захар - 12 г
  • пълнозърнесто брашно - 300 г
  • типово брашно - 220 г
  • суха мая - 4. 5 г
  • сусам - 2 с.л. пълнозърнест
  • черен сусам - 2 с.л.
  • ленено семе - 2 с.л.
  • орехи - 30 г
  • тиквени семки - 2 с.л. сурови
  • слънчогледови семки - 2 с.л. сурови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете, като измерите брашното, пресейте го и оставете на страна.

В съда за хляб изсипете прясното мляко и водата, като те трябва да са със стайна температура.

Към тях добавете зехтина, 1 ч.л. сол, 1 с.л. захар.

Върху тях изсипете внимателно брашното, като на върха направете кладенче с пръст и изсипете там сухата мая.

Най-отгоре изсипете всички семена и ядки. Пуснете на програма пълнозърнест хляб. Докато се приготвя ще усетите невероятната миризма от хляба в кухнята си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: