Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Мариновани кайсии

Мариновани кайсии

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Мариновани кайсии1 / 2
15/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
45 мин.
"Ако знаете само какви планове имаме за тези ароматни мариновани кайсии!"

Необходими Продукти

  • кайсии - 3 кг
  • вода - 1 л
  • захар - 500 г
  • оцет - 200 мл
  • канела - 5 пръчици
  • карамфил - 15 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се марината, като захарта се залива с водата, вари се 2 минути, прецежда се и се добавя оцетът.

В чисти сухи буркани се слагат канелата и карамфилчетата, отгоре се слагат разрязаните на половинки кайсии и се заливат с горещата марината.

Бурканите се затварят с капачки и могат да се стерилизират, ако кайсиите ще се консумират след два-три месеца.

Ако ще се консумират в близките дни, се оставят в хладилника, без да се стерилизират, и след 2 дни са готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: