Литовски десерт с праскови и бяло вино

Марина НордМарина Норд
Новак
1219
04/09/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо359
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасковите се заливат с вряла вода, колкото да ги покрие. Задушават се 2 минути, обелват се, разрязват се на половинки и костилките се отстраняват.

Лимонът се изстисква и сокът се смесва с бялото вино, меда и се задушава 3 минути на силен огън под капак. Яйцата се разделят на белтъци и жълтъци. Жълтъците се смесват със захарта до кремообразно състояние.

Изварата се смесва с водата от задушването на прасковите, гриса, стафидите и се добавя към жълтъците. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят в сместа.

Тази смес се разпределя върху половинките праскови. Поръсват се със смес от пудра захар, масло и бадеми.- Пекат се 18 минути на 180 градуса. Сервират се топли.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар