Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Провансалска запеканка с манатарки

Провансалска запеканка с манатарки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Провансалска запеканка с манатарки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • извара - 300 г
  • кашкавал - 200 г
  • бульон - 3 с.л. гъбен
  • яйца - 4 бр.
  • масло - 50 г
  • лук - 1 глава
  • манатарки - 500 г
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изварата се смесва с яйцата, настъргания кашкавал и бульона.

В маслото се запържва нарязаният на ситно лук за 8 минути на бавен огън. Добавят се нарязаните на тънки филийки гъби.

Сместа се охлажда и се добавя към изварената смес. Разбърква се и се добавя сол. Фурната се загрява до 170 градуса.

В намазана с олио тава се изсипва сместа, заглажда се отгоре и се пече 50 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: